logo

Gybocare

GYBOCARE

Karin van Dun
Vroedvrouw
Gyminstructor


Zandstraat 62 - 3140 Keerbergen
tel : 0471/48.11.93

Karin van Dun
Vroedvrouw
Gyminstructor


Zandstraat 62 - 3140 Keerbergen
tel : 0471/48.11.93
Ons aanbod

Postnatale gymnastiek

 • Figuurtraining voor pasbevallen moeders

  Deze les heeft tot doel, het lichaam van de kersverse moeders opnieuw te verstevigen, spierkracht en energie te ontwikkelen en de overgebleven zwangerschapskilootjes stapsgewijs te doen wegsmelten.

  Tijdens deze les richten we ons vooral op die spiergroepen die tijdens de zwangerschap minder aandacht kregen en bovendien werden afgezwakt door de verslappende werking dat het zwangerschapshormoon teweeg brengt in het lichaam.
  De oefeningen zullen zich dan voornamelijk richten op de bekkenbodemspieren, buikspieren, rugspieren, billen en heupen, hamstrings en armspieren. Dit zijn tevens de spieren die onze kersverse moeders erg zullen nodig hebben in hun nieuwe dagdagelijkse hef- en tilactiviteiten.
  Als hulpmiddel maken we tevens gebruik van de dyna-band om de voeling met bepaalde spiergroepen te verduidelijken.

  Figuurtraining voor pasbevallen moeders, kan reeds gestart worden vanaf dag 1 na de bevalling, bij manier van spreken uiteraard. Dit wil zeggen dat in deze les rekening wordt gehouden met de fysieke toestand van de pasbevallen moeder en er totaal geen belasting zal uitgeoefend worden op de verschillende spiergroepen. Ook zij die bevallen zijn met een keizersnede kunnen hier aan deelnemen. De lessen worden langzaam en rustig opgebouwd en met veel aandacht voor de juiste ademhalingstechnieken.
  Moeders die dit wensen kunnen zelfs hun baby meebrengen. In heel wat oefeningen kunnen we een mooie samenwerking van de moeder met haar baby'tje implementeren.


 • Conditietraining voor pasbevallen moeders

  Deze les is vergelijkbaar met de gewone conditietraining, met dit verschil dat de intensiteit en het ritme van de oefeningen veelal wat lager liggen, zodat het lichaam zich stapsgewijs opnieuw kan verstevigen, krachtiger en energieker worden.

  Het kerngedeelte van deze les verloopt volledig dynamisch*, dit in tegenstelling tot de gewone conditietraining, om zo de belasting op de nog herstellende en verzwakte buikspieren tot een minimum te beperken.
  (*ter verduidelijking: de klassieke gekende sit-ups worden hier vervangen door rechtopstaande buikspieroefeningen)
  Tijdens dit gedeelte zal er eveneens veel aandacht besteed worden aan het trainen van het bovenlichaam, waaronder de arm-, schouder-, borst- en rugspieren, zodat je er opnieuw stevig en krachtig voor staat om het dagelijks dragen van je baby met allerlei toebehoren, vol vertrouwen en in alle mogelijke situaties aan te kunnen.
  Ook het onderlichaam verdient speciale aandacht, waarin we de benen, billen en heupen zullen versterken, welke zeker nodig zijn voor het veelvuldig oppikken van je baby, oudere peuter/kleuter broertjes of zusjes.
  Van al deze aangeleerde oefenigen maken we dan een mix van simpele op elkaar volgende bewegingen, het tempo wordt lichtjes verhoogd, de vetverbranding gestimuleerd en de uithouding wordt opgebouwd.

  Met de les, conditietraining voor pasbevallen moeders, kan je starten vanaf zo'n 6 à 7 weken na de bevalling. Deze lessen zijn dynamischer en intensiever dan de figuurtraining (voor pasbevallen moeders). Dus zeker een aanrader voor diegenen die gewend zijn te sporten en die houden van wat meer uitdaging.

Hoe ziet een les er uit ?

Een les wordt opgebouwd uit 3 delen en gaat als volgt:

 • De warming up, deze bestaat uit eenvoudige repetitieve oefeningen waarin we onze spieren en gewrichten zullen losmaken en rekken. Hierbij wordt ons ganse cardiovasculaire systeem aangewakkerd, ons volledige lichaam wordt als het ware opgewarmd en voorbereid.
 • Het kerngedeelte van de les is steeds gericht op het werken aan spierverstevigende oefeningen waarin probleemzones als de billen, de buik, de taille en de armen bijzondere aandacht zullen krijgen. Het zijn net deze zones die veel tijd en inspanning vergen maar na regelmaat en volharding tenslotte zullen zorgen voor een strakker silhouette bij ieder van ons. Er zal geen les voorbij gaan zonder aandacht te richten aan onze grote rugspier, waardoor heel wat last en problemen kunnen voorkomen worden in onze dagdagelijkse taken mits een correct gebruik van deze belangrijke spier. Kortom, dit gedeelte van de les zorgt voor een progressieve opbouw van onze spierkracht en spieruithouding waarin door het stimuleren van ons calorieverbruik, ons vetweefsel plaats zal ruimen voor ons spierweefsel.
 • De cool down is de afsluiter van elke les waarin ons lichaam tot rust wordt gebracht. De gebruikte spiergroepen gaan we stretchen met rek- en lenigheidsoefeningen en richten onze aandacht op specifieke ademhalingsoefeningen.
© 2010-2023 - Gybocare
ondernemingsnr: 0876.168.336
webdesign : highgate´57